Kandidatenlijsten Ameland goedgekeurd

Geplaatst op: 04 februari 2022 - Categorie: Alles & Algemeen

Leo Pieter Stoel op het Centraal Stembureau tijdens het vaststellen van de kandidatenlijsten - Foto PA

BALLUM - De kieslijsten van de verschillende partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart, zijn op het gemeentehuis in een speciale zitting van het Centraal Stembureau goedgekeurd. Op Ameland doen zes partijen mee. Vanmorgen werden de kandidatenlijsten officieel vastgesteld en werd de nummering van de lijsten bepaald aan de hand van de verkiezingsuitslag van 2018. Aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de raad van Ameland doen zes partijen mee, waarvan er vijf in de gemeenteraad zitten. De zesde is geen vreemde eend in de bijt, de PvdA deed de vorige keer ook mee aan de verkiezingen, haalde een raadszetel, maar verloor die toen raadslid Irma Marinus uit de fractie stapte maar de zetel behield.

Het Centraal Stembureau had afgelopen maandag alle kandidatenlijsten binnen. Vanmorgen zijn, volgens protocol, de lijsten gecontroleerd. Voorzitter Leo Pieter Stoel verklaarde daarna de ingediende lijsten voor geldig. AmelandEén heeft 12 kandidaten op de lijst, Algemeen Belang Ameland heeft 18 namen op de lijst staan, Het CDA heeft een lijst met 10 namen, de PvdA heeft een lijst met 5 kandidaten, Ameland'82 diende een lijst in met 7 kandidaten en de VVD heeft 5 namen op de lijst.

De nummering van de lijsten is alsvolgt:

  1. AmelandEén
  2. Algemeen Belang Ameland
  3. CDA
  4. PvdA
  5. Ameland'82
  6. VVD

Burgemeester Leo Pieter Stoel wenst, in zijn rol als voorzitter van dit Centraal Stembureau, dat de verkiezingen op een goede en faire manier mogen verlopen en dat vele burgers zich betrokken zullen voelen en gebruik gaan maken van hun stemrecht. "Dat kunnen we maar een keer in de vier dan, een belangrijke mogelijkheid."

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2022
 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?