Jammer, volgende keer beter

HOLLUM – De redactie stelt betrokkenheid van de lezers op prijs. Ingezonden brieven kunnen een plekje krijgen in de Krant van Ameland, ook in de digitale. Onderstaande brief is van pas gekozen en pas benoemd raadslid Theo Faber.

Jammer, volgende keer beter

Eerst de coalitie, dan het college. Tot voor kort ben ik in de naïeve veronderstelling geweest dat dit de normale en enige logische gang van zaken was. Na een ontnuchterende eerste week in de politiek blijkt dit echter lang niet voor iedereen een vanzelfsprekende volgorde.

De situatie is dat bijna iedereen binnen de partij met het initiatief zijn wens heeft uitgesproken voor een brede (3 partijen) coalitie. Maar zo het nu staat komt deze er niet. Hoe kan dit zo lopen? We willen iets met z’n allen, er liggen prima argumenten onder en we hebben het initiatief om het in ieder geval serieus te proberen. Wie zal het tegen houden?

Dat zal ik u vertellen. Dat is de bestaande cultuur van coalitievorming. Eerst het college en dan de coalitie. Het gaat al jaren prima, dus mooi houden zo. Dat dit de deur op slot zet voor vernieuwing? Ach ja, die vernieuwing, leuk allemaal, maar nu even niet, we moeten nu praktisch denken en verantwoording nemen.

Nou goed dan, om goede wil te tonen mag die 3e partij best mee doen maar dan niet in het college, dat is onwerkbaar. Jullie mogen dus best mee doen maar niet op gelijkwaardige basis. U begrijpt, daar had die 3e partij niet zo’n trek in.

Tot mijn grote spijt word ik dus binnen een week na mijn officiële installatie al de straat op gestuurd met mijn eerste politieke dooddoener: “jammer, volgende keer beter”.

Voor de goede orde: dit artikel betekent niet dat ik niet solidair zal zijn aan de coalitie, die nu nog volop in de maak is. De vorm had ik graag anders gezien, maar vanaf nu is het de hoogste tijd om aan de slag te gaan met de inhoud.

Theo Faber, raadslid CDA

>>> lees hier het Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2010

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *