Nieuwe raad Ameland beëdigd

BALLUM – De nieuwe gemeenteraad van Ameland is in een extra raadsvergadering beëdigd.

De komende vier jaar behartigen Jan Verbiest (VVD), Jan Wijnberg (ABA), Piet IJnsen (ABA), Theo Faber jr. (CDA), Anneke Touwen-Belt (CDA), Nico Oud (CDA), Will Bakema (A’82), Dirk Brouwer (A’82), Rudolf Teuben (A’82), Tineke Hemminga (PvdA) en Tonnie Overdiep (PvdA) de belangen van de Amelander bevolking.

De definitieve indeling volgt nog. Zodra duidelijk is welke twee raadsleden wethouder worden, schuiven twee nieuwe raadsleden van de coalitiepartijen aan. Nico Oud van het CDA, de grootste partij van het eiland, denkt na deze week nog een week nodig te hebben voor de formatie van een nieuw college.

Even hing er een hertelling van de Amelander stemmen in de lucht. De avond van en daags na de verkiezingen overwoog Algemeen Belang Ameland (ABA) een hertelling aan te vragen. De partij miste op vier stemmen na de derde raadszetel. ABA zag uiteindelijk van hertelling af omdat er geen onregelmatigheden zijn geconstateerd bij de Amelander gemeenteraadsverkiezing.

>>> lees hier

Ameland neemt afscheid van raadsleden

Het filmpje hieronder laat de eed en belofte van de elf raadsleden zien. Vijf raadsleden beloven en zes raadsleden zweren.

Raadslid Verbiest had zo'n overwinningsgevoel vanwege zijn verkiezing tot raadslid, dat hij met middel- en wijsvinger het Victorie-teken maakte. Bij de eed horen de twee vingers tegen elkaar  gehouden te worden, alsof je een dikke lik uit de cakebeslagkom wilt schrapen.

© Persbureau Ameland 2010,

op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *