Geachte meedenkers

HOLLUM – De redactie stelt betrokkenheid van de lezers op prijs. Ingezonden brieven kunnen een plekje krijgen in de Krant van Ameland, ook in de digitale. Onderstaande brief is een reactie van Tineke Hemminga op de "dappere brief van Theo Faber." Hemminga: "Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Het vasthouden aan de oude coalitie en niet ruimdenkend staan in de materie om een brede coalitie te vormen, kon de CDA/ A’82  voormannen nog weleens lelijk opbreken." 

Geachte mededenkers.

Het bestuur van Ameland staat voor moeilijke beslissingen, er komt minder geld van het Rijk binnen. Maar we moeten wel doorgaan met het ontwikkelen en aanpassen van grote zaken zoals: herstructurering Hollum, veerdam, jachthaven, bedrijventerrein Nes, opknappen / isoleren huurwoningen. En dat zijn alleen nog maar de grote zaken. Er zijn ook nog voldoende kleinere projecten die financiering nodig hebben. Waar kan/ moet er bezuinigd worden, waar kan/ moet meer in geïnvesteerd worden?
In een periode van financiële groei is besturen niet moeilijk, we zitten echter in een periode van krimp.
Daarom een oproep aan de huidige coalitiegenoten om over eigen belang en persoonlijke vetes/ voorkeuren heen te stappen en een brede, drie partijen, coalitie te vormen met drie wethouders in een 60 % deeltijdfunctie.

CDA, A’82, ABA. 8 zetels
CDA, A’82, PvdA. 8 zetels
CDA, ABA, PvdA. 7 zetels
A’82, ABA, PvdA. 7 zetels

CDA, A’82 6 zetels
A’82, PvdA, VVD, 6 zetels
A’82, ABA, VVD, 6 zetels
CDA, PvdA, VVD, 6 zetels

De bestuurbaarheid van Ameland is in het geding. Een coalitie die berust op zes zetels is niet stabiel genoeg om de komende vier jaar in te gaan. De afgelopen vier jaar hebben aangetoond dat het moeilijk genoeg was om voor een collegevoorstel een meerderheid te krijgen. En soms is een collegevoorstel er nipt door gekomen omdat “opppositiepartijen” het voorstel steunden. Heel duaal maar niet wenselijk voor de uitdagingen waar Ameland voor staat.

Ik hoop dat het CDA zich van zijn verantwoordelijkheid bewust is. Als deze partij er niet in slaagt een stabiel, op een brede meerderheid steunend, college te vormen, verwacht ik dat A’82 de formatie op zich neemt om met drie partijen een coalitie te vormen.

Altijd bereid tot meedenken, groet, Tineke Hemminga.

>>> lees hier de brief van Theo Faber

>>> lees hier het Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2010

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *