Ingezonden – Wat minder stekelig

HOLLUM – We hebben een college. Voordat het zover was stroomde er heel veel water door de Waddenzee en ook heel veel weer uit. Bij de ene partij wordt het gevierd en bij de andere partij overheerst een bittere nasmaak en cynisme. Gerard Vloedgraven laat zijn gedachten nog eens over de gebeurtenissen gaan. Het college is gevormd, maar het lijkt alsof het laatste woord daarover nog niet is geschreven.

"Gedachtenspinsels van de ABA voorzitter.

Het is zaterdagavond 14 juni 2014. Ik keek nog eens in mijn verzameling gespaarde gegevens vanaf de verkiezingen die in de ordner zitten. De laatste, dus bovenop, ligt het krantenknipsel uit de LC van gisteren. Daar is Rudolf Teuben aan het woord. Hij zegt: ,,Wat er de afgelopen periode is gebeurd is natuurlijk niet goed”. Volgens hem kan het politieke gekissebis de kloof tussen burger en politiek op Ameland wel eens vergroot hebben. Daar komt hij nu pas achter.

Dan lees ik dat het nieuwe college de relatie tussen raad en b. en w. wil verbeteren. De heer Teuben: ,,Het mag wel wat minder stekelig naar elkaar toe. Soms gaat het niet meer om de inhoud, maar om de manier waarop dingen gezegd worden”.  Ook daar is hij nu pas achter gekomen.

Wordt nu bedoeld met kissebis en stekeligheid, de grote beschuldigingen en woordenkeus die naar ons gebruikt zijn? Horen hierbij ook de diverse malen kleinerende uitingen tijdens vergaderingen in commissie en raad? Neen toch zeker!

Hoe wil het nieuwe college het speerpunt van “andere, transparante bestuurscultuur” naar ons ABA interpreteren? Wij , ABA zijn vanaf 20 maart jongs leden over de schaduw heen gestapt. Wij hebben een streep getrokken.  Am’82 en het CDA wilden dit niet. Vaak tegen beter weten in. Vooral de heer Bakema maakte het richting onze fractie voorzitter in de media diverse malen al te bont.

Nu is ABA aan zet. Er zal excuses moeten komen voor de beledigende woorden, zoals misdadig, leugens en meer van dat minderwaardig gedoe.

Daarna kan ook ABA pas in de toekomst kijken en meewerken aan een “andere, transparante bestuurscultuur”. Want ik vind dat in de politieke arena ieder raadslid, of het nu in coalitie c.q. oppositie zit, als gelijken behandeld moet worden.

Gerard Vloedgraven

Voorzitter ABA"

Dossier Gemeenteraadsverkiezing 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *