Ingezonden – ABA reageert

NES – We hebben een college. Voordat het zover was stroomde er heel veel water door de Waddenzee en ook heel veel weer uit. Bij de ene partij wordt het gevierd en bij de andere partij overheerst een bittere nasmaak en cynisme. Gerard Vloedgraven geeft van ABA-zijde een reactie. Het laatste woord over deze collegevorming blijkt inderdaad nog niet geschreven.

"Aan mij is gevraagd om een eerste reactie te geven als voorzitter van ABA, aangaande het coalitieakkoord, tussen Am82, CDA en de VVD.

Uit de Pers heb ik moeten vernemen dat er een coalitie is gesmeed tussen Ameland'82, CDA en VVD. Als sportman ben ik gewend om te winnen of te verliezen. Daarbij kan ik beslist tegen mijn verlies wanneer het om fair spel gaat, die indruk heb ik van dit lange proces niet gekregen. Dat wij als grootste partij terzijde worden geschoven, zullen ook de meer dan 600 kiezers die op ons gestemd hebben een moeilijk verteerbare kost vinden. Daarbij komt nog dat onze lijsttrekker tevens de meeste stemmen heeft behaald van alle lijstrekkers.

Eergisteren hebben we een open brief geschreven naar alle inwoners van Ameland. Ons is gevraagd of we met meer details naar buiten willen treden. Dat zullen we zeker doen!

Ondanks onze teleurstelling dat we niet mee mogen regeren en met ons denkelijk velen, kan ik u verzekeren dat we blijven opkomen voor de belangen van de Amelanders (uw belangen).  

Gerard Vloedgraven,

Voorzitter ABA"

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *