Ingezonden – Hoera we hebben een College

NES – We hebben een college. Voordat het zover was stroomde er heel veel water door de Waddenzee en ook heel veel weer uit. Bij de ene partij wordt het gevierd en bij de andere partij overheerst een bittere nasmaak en cynisme. Tonnie Overdiep analyseert op zijn geheel eigen wijze de gang van zaken, met zeven uitroeptekens. Het college is gevormd, maar het lijkt alsof het laatste woord daarover nog niet is geschreven.

"Hoera we hebben een College!!!!!!!

Nog net zie ik boven Ballum de laatste vuurpijl de lucht ingaan. Zo te zien niet afgeschoten vanaf het gemeentehuis, maar vanuit de tuin van de voorzitter van de VVD.

Een hele verrassing, na 3 maanden gesteggel heeft het oude College een nieuwe partner weten te strikken, de VVD. Omrop Fryslân sprak zelfs over een konijn uit de hoge hoed, maar daar was volgens Teuben van A’82 geen sprake van. De VVD was al eerder partner geweest en dat was goed bevallen, het enige verschil ditmaal is, dat ze een deeltijd wethouder gaan leveren!

Waar had ik deze wens eerder gelezen, o ja, in het verkiezingsprogramma van de PvdA…..Maar volgens Teuben wilden de rooien niet iets met A’82. Waar hij deze wijsheid vandaan heeft, Joost mag ‘t weten, hou ’t maar op zijn dikke duim. De PvdA heeft zich altijd constructief opgesteld, maar wilde voor eventuele steun wel wat terug natuurlijk.

Het CDA had ook wel oog voor een derde wethouder, de twee teruggetreden CDA-ers hadden hun voorkeur uitgesproken voor de PvdA, maar kregen hier tijdens de onderhandelingen met A’82 de handen niet voor op elkaar.

Wie sluit wie nu uit? Ik zal het u vertellen: A’82 wil gewoon niks met de PvdA! Volgens mij is men binnen die partij bang voor de beoogde PvdA kandidaat en weet u waarom: die is namelijk niet kneedbaar en erger nog: te eerlijk!"

Namens de PvdA Ameland,

Tonnie Overdiep

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

luister hier naar Omrop Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *