Ingezonden – “Stemkwestie Ameland trilt na”

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. Inzendingen die anoniem worden gestuurd krijgen hier geen plaatsje. In bijzondere gevallen – waarbij de naam bekend is bij de redactie – kunnen de stukken geplaatst worden zonder dat de naam er bij wordt gepubliceerd.

Korte reactie ABA

Naar aanleiding van het artikel "Stemkwestie Ameland trilt nog na" in de Leeuwarder Courant van 12 januari 2016, heeft de fractie van Algemeen Belang Ameland de behoefte om een korte reactie te geven.

De totstandkoming van dit artikel komt niet uit de koker van de fractie of het bestuur van Algemeen Belang Ameland, maar is een initiatief van de journalist van de Leeuwarder Courant.

De inhoud van het artikel kunnen we volledig onderschrijven en is opgemaakt uit gesprekken die hij heeft gehad met o.a. de heren IJnsen, De Hoop, Brouwer, Kooiker en de heer Bakker van de Kiesraad.

De dubieuze en partijdige rol die de burgemeester gespeeld heeft voor, tijdens en na de verkiezingen in maart 2014 hebben hun wonden geslagen in de eilander gemeenschap en bij Algemeen Belang Ameland in het bijzonder, ondanks het feit dat er van de zijde van Algemeen Belang Ameland pogingen zijn ondernomen om de verhoudingen te verbeteren.

Bestuur en fractie Algemeen Belang Ameland

Hollum, 15 januari 2016

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *