Ingezonden – Samen genieten

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme en onfatsoenlijke inzendingen worden niet geplaatst.

Truus Schild-de Koning begint haar ingezonden brief alsvolgt: "Na 25 jaar onafgebroken genoten te hebben van dit dierbaar geworden eiland, zijn we nu gedwongen om afscheid te nemen. Dat op zich is al erg genoeg. Maar als je dan zo'n laatste jaar het hele seizoen geconfronteerd wordt met de slogen van Roompot: SAMEN GENIETEN, dan is dat wel een heel hard gelag.

Onderstaand even mijn gevoel daarover verwoord."

Samen genieten

De slogan van Roompot. Ja je kunt bij Roompot ook genieten in een stacaravan, als je die tenminste via hen huurt op één van de door hen gekochte recreatieparken.

Voor andere, net gekochte parken, wordt het inferieur geacht in een stacaravan of chalet, samen te genieten. Daar moeten alle stacaravans en chalets verdwijnen om plaats te maken voor “samengenietlodges”. Hier staat zeker het SAMEN genieten hoog in het vaandel, want de splinternieuwe, door Roompot gebouwde lodges, staan ongeveer bovenop elkaar.

De “oorspronkelijke” bewoners van het op Ameland gekochte park, zijn allemaal, met het Recron-contract in de hand, door Roompot verjaagd: tijd voor vernieuwing.

De baas van Roompot, Jurgen van Cutsem, formuleerde het ongeveer zo: De mensen willen DIT niet meer (de prachtig onderhouden, beschutte terreintjes met eigen stacaravans en chalets), maar ze willen lodges die van alle gemakken zijn voorzien. En daarom is het hoog tijd dat Roompot het park moderniseert.

Wat hij waarschijnlijk bedoelde was: mijn beleggers willen nog meer verdienen, en dat lukt niet met het verhuren van jaarplaatsen aan chaleteigenaren. De verhuur van de lodges levert vele malen meer geld voor hen op en daarom moet alles worden vernieuwd.

Het SAMEN GENIETEN, is dus voor honderden mensen die dat tot vorig jaar nog konden doen, nu onmogelijk geworden. Niks meer samen genieten. Samen vertrekken en wel graag zo gauw mogelijk. Vertrekken naar elders. Buiten Ameland. Want op Ameland is vrijwel nergens ruimte voor het plaatsen van het eigen chalet, laat staan een caravan ouder dan 5 jaar. Opkopers kunnen hun slag slaan. 

Van wat tot vorig jaar een gezellig recreatiepark was, waar honderden gezinnen SAMEN GENOTEN, is weinig meer over. Het animatieteam doet z’n best maar Koos Konijn is absoluut geen vervanger voor Rob de Zeehond. De Knutselclub voor de kids krijgt geen eigen budget meer, maar moet de door Roompot voorgeschreven “werkjes”, gebaseerd op een verblijf van ten hoogste twee weken, maken. De gedraaide muziek heeft alle eigenheid verloren. Kortom, zelfs voor de kids was het samen genieten dit jaar al voor een groot deel weg. 

Roompot heeft op Ameland met de botte bijl ingehakt op een prachtig recreatiepark, met een geheel eigen cultuur. En waar gehakt wordt, daar vallen spaanders. Ik ben alleen bang dat er voorlopig niet veel anders over blijft dan spaanders.

De slogan van Roompot is een pijnlijke herinnering aan wat zou kunnen zijn, maar wat voor honderden mensen nooit meer mogelijk is: het SAMEN GENIETEN op een eigen plek op Ameland. 

met vriendelijke groeten

Truus Schild-de Koning

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *