Vertraging voor veerdam

BALLUM – De werkzaamheden aan de veerdam heeft al dik vijf maanden vertraging opgelopen. Dat antwoordt wethouder Nico Oud op een vraag van raadscommissielid Tonnie Overdiep (PvdA). De werkzaamheden aan de kop van de veerdam lagen in de bouwvak stil. De werkzaamheden zijn inmiddels weer hervat en er wordt asfalt gelegd. De kop is wat dat betreft over een week of vijf-zes klaar, verwacht de wethouder.

De tijdelijk brug had al weg moeten zijn, maar die ligt er nog steeds. “Een technisch dingetje”, verklaart de wethouder. Dat er nog steeds een tijdelijk brug ligt heeft effect op het laden en lossen van de veerboot. “We moesten de hele zomer roeien met riemen die te kort waren.” De oostkant van de veerdam is klaar

Rond de kop van de veerdam is een damwand geplaatst. Aan de west- en noordkant van de jachthaven wordt de damwand aangepakt en kan een voetgangerspromenade gelegd worden. Aan de oostzijde van de oude veerdam is de damwand doorgetrokken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *