Ingezonden – Politiek monddood

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme en onfatsoenlijke inzendingen worden niet geplaatst.

Politiek monddood

Afgelopen maandagmorgen werd onze fractie onaangenaam verrast door een 6-tal amendementen voor de raadsvergadering van maandagavond. Voor een 1 persoonsfractie is zoiets natuurlijk een doodsteek. Er is veel te weinig tijd om de amendementen op waarde te kunnen beoordelen, helemaal als je een Raadslid bent, dat overdag gewoon aan het werk is.

Als je dan ook nog eens weet dat het amendementen waren op het bestemmingsplan Nes dat al weken terug in de commissie was behandeld, vraag je je zo langzamerhand af hoe sommige partijen het politieke spel zien.

Voor ons is het wel duidelijk: je hebt met een paar partijen een meerderheid, er komen wat individuele wensen van de zogenaamde achterban binnen, je maakt wat amendementen en overval op het laatste moment de andere partijen ermee. Politiek monddood maken noemen wij zoiets.

In de politiek heb je volgens ons ook nog zoiets als fatsoen en respect. Als deze elementen naar de achtergrond dreigen te verdwijnen, is het triest gestemd met het politieke klimaat op dit eiland en kun je jezelf afvragen of wij het nog wel verdienen om als zelfstandige gemeente verder te gaan.

De fractie en werkgroep van de PvdA Ameland

lees hier over Gemeente Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *