Ingezonden – Kabelbaan

BALLUM –  Ingezonden briefschijver Erik Wannee zag de vaargeulproblemen op het Journaal en bedacht een oplossing. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Ingezonden – Kabelbaan

Ik zag vanavond op het achtuurjournaal over de steeds lastigere bereikbaarheid van Ameland per veerboot.

Mijn voorstel is eenvoudig: leg een kabelbaanverbinding aan, met gondels. Inmiddels is dat vertrouwde en betrouwbare techniek. De belasting van het milieu zal daardoor vele malen lager worden, en de kosten op de langere termijn zijn vermoedelijk veel lager dan die van veerboot plus continu baggeren. Verder wordt het natuurlijk een prachtige attractie, om zo stil over het wad te glijden en onder je de zeevogels en zeehonden te zien. Alles aangedreven met wind- of zonne-energie. Desgewenst stopt de kabelbaan niet op de rede van Ameland, maar krijgt hij enkele haltes verspreid op het eiland: meteen een vorm van lokaal openbaar vervoer!

Uiteraard zal het een klus worden om pylonen in de Waddenzee te bevestigen die langdurig bestand zijn tegen zeestromingen en zo, maar daar hebben wij Nederlanders een oplossing voor. Als we enorme windturbines stormvast in zee kunnen verankeren, dan kan dit ook. Het lijkt me vooral een kwestie van zo diep boren en funderen dat je in een stabiele onderlaag terecht komt.

Zou er nog niemand eerder met dit idee zijn gekomen? Ik kon het op het internet niet vinden.

Ik stuurde dit idee ook aan Rijkswaterstaat toe.

Vriendelijke groet,

Erik Wannee, ideeënmaker

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *