Ingezonden – Hoe klein kan men zijn

HOLLUM – Bert Cordes meent dat de oppositie zich wel wat groter kan gedragen. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Hoe klein kan men zijn

Na anderhalf jaar betrekkelijke politieke rust en een frisse manier van politiek voeren van de P.v.d.A en AmelandEén gooit mevrouw Marinus haar bevallige kont tegen de kribbe.

Zij zet de P.v.d.A., die haar heeft gevormd tot wat ze is, buitenspel, rooft de zetel, steunt eerst de wethouder en een week later gaat ze een motie van wantrouwen steunen tegen deze wethouder.

Wat wantrouwen …  Over het algemeen funktioneert mevrouw Bruins Slot naar behoren. Goed, een ieder laat wel eens een steek vallen en een stok om te slaan is snel gevonden.

De heer de Jong van het CDA had de stok onmiddellijk te pakken. De rest van de oppositie ruikt bloed en een wethouderspost.

Vorige week hoorde ik de Commissaris van de Koning bij de installatie van de nieuwe burgemeester zeggen: "Uw intenties zijn goed, investeer in elkaar."

De raadsleden zaten als makke lammetjes dit knikkend en tevreden kijkend aan te horen.

Schandalig dat dit nu ontkracht wordt.

Wacht eerst eens af wat een nieuwe coalitievorming oplevert en wees groots in het eventueel niet claimen van een wethouderspost.

Het zal na de volgende verkiezingen zo gemakkelijker worden een coalitie te vormen en dàn de wethouderspost te scoren waar nu jacht op word gemaakt. Chique word beloond.

Dit is langetermijnvisie, heren en misschien dame.

Schaam U, oppositie, en hou op een goede wethouder te beschadigen.

Bert Cordes

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *