Ingezonden – Help ons!! Wij willen op Ameland blijven want daar ligt ons hart

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme en onfatsoenlijke inzendingen worden niet geplaatst.

Nog een brief van een caravanbezitter aan B&W en de raad:

Help ons!! Wij willen op Ameland blijven want daar ligt ons hart

Geacht College en Raad van Ameland, 

De tijd dringt voor ons als eigenaars van een caravan op caravanpark Ambousen. Als er snel geen oplossing gevonden wordt om ons een andere locatie aan te bieden op Ameland zullen veel trouwe bezoekers Ameland, na vele mooie en gelukkige jaren, de rug toe moeten keren. 

Ik wil u echter van mijn persoonlijke gevoelens (en die van mijn vrouw en kinderen) op de hoogte brengen. 

Ameland is de geboorteplek van mijn voorouders die er jarenlang gewoond en gewerkt hebben. Mijn grootvader Meindert Wijnberg was onderwijzer aan de lagere school (de Griffel) terwijl zijn zus (Joekje Wijnberg) handwerk-juffrouw aan dezelfde school was. Mijn oma, Sietske de Boer, had ook veel familie in Hollum wonen. En nog steeds wonen er kinderen op het dorp van Piet de Boer, de bakker, en van Cees de Boer (voorheen wonend op de Kuul). 

Mijn eigen ouders, August en Tinie Wijnberg, hebben ons als kinderen vanaf onze geboorte meegenomen naar het mooie eiland Ameland. We hebben allen het Amelands bloed in onze genen meegekregen en verlangen er steeds weer naar om terug te keren. Zo kom ik zelf nu al 64 jaar op Ameland en kan me geen mooiere plek voorstellen in Nederland dan daar. Mijn vader had tot 1970 een bungalow op park de Blieke en kreeg in 1971 een plek toegewezen van de familie Nobel op hun gestarte caravanpark. De vrouw van Jan Nobel was overigens ook een Wijnberg. Deze hebben met hart en ziel de camping lange tijd gerund en gunden ieder het plezier van het mooie eiland. 

Sinds de beginjaren negentig deed mijn vader afstand van de caravan en kwam deze in ons bezit. We hebben als gezin met onze 4 opgroeiende kinderen jaarlijks vele uitstapjes naar Ameland gemaakt en er veel vakanties doorgebracht. Nadat onze houten caravan aan een grote renovatie toe was besloten we 7 jaar geleden, in overleg met onze kinderen, een nieuwe caravan aan te schaffen waar we vele jaren voor gespaard hadden. Met de zekerheid dat het caravanpark weer in familiehanden kwam durfden wij die beslissing te nemen. En nu? We staan nu op het punt om het park te moeten verlaten en met lege handen achter gelaten te worden. Want zoals het er nu uit ziet is er door de gemeente Ameland nog steeds geen vervangende locatie aangeboden om al de gedupeerde caravaneigenaren van Ambousen op te vangen. Wij voelen ons erg in de steek gelaten. 

Het doet ons persoonlijk heel veel pijn en verdriet als we straks geen plekje meer op Ameland hebben. Een rustplek om je even terug te trekken is er straks niet meer. Het Ameland bloed in mijn aderen stroomt dan niet meer en ik zal de grafstenen van mijn grootouders, tante en mijn vader minder vaak kunnen onderhouden. Onze (klein) kinderen hoopten zo nog vele jaren van onze caravan te kunnen genieten en ikzelf ook (samen met mijn vrouw), nu ik straks gepensioneerd ben. Een droom die geen werkelijkheid wordt voor ons hele gezin. 

Daarom onze oproep aan u: 

Help ons!! Wij willen op Ameland blijven want daar ligt ons hart. 

Met vriendelijke groet en in afwachting van een positieve beslissing, 

Meindert en Petra Wijnberg (Ambousen 110)

August en Louise, Sophie, Meino, Frank en Ida, Ronald en Marieke, Bartjan en Linda, Liselot, Auke, Jona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *