Ingezonden – Caravanperikelen

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme en onfatsoenlijke inzendingen worden niet geplaatst.

Cor Overwijk schrijft aan het college van B&W van de gemeente Ameland.

Caravanperikelen

Geacht College van B&W en Raad van Ameland, 

Na thuiskomst van vakantie vonden we bij de post een uitnodiging van Andy Rijnbende om te reageren op het gedwongen vertrek van de camping door de bezitters van caravans op Boomhiemke en Ambousen op Hollum. 

Bijna 40 jaar geleden kwam ik op Ameland werken in de horeca bij de vuurtoren op Ameland. Veel caravanbezitters heb ik leren kennen . Deze mensen of hun nazaten worden nu van de ene op de de andere dag van het eiland geschopt, wat veel verdriet veroorzaakt , want men kan nergens heen. Tenzij de gemeente Ameland meewerkt aan een andere plaats . Deze mensen zijn een deel geworden van de samenleving op Ameland. Ze hebben de recreatie op het westen van het eiland mee opgebouwd. De recreatie waar 90 % van de Amelander bevolking van leeft. Ze waren er voor de Amelanders, de Amelanders waren er voor hen. 

Nu deze groep mensen in de problemen zit blijft het akelig stil op het gemeentehuis. 

Mijn vraag is dan ook: “Zitten de mensen in het gemeentehuis er alleen voor de mensen die hier ingeschreven staan of ook nog voor de families die hier al tientallen jaren recreëren en hier de welstand hebben bevorderd.” 

Mijn advies : “Gebruik uw verstand en gevoel en help deze mensen.” 

Met vriendelijke groet,

Kor Overwijk

⇒ lees hier over de ludieke actie van Ankie Rijnbende

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *