Ingezonden – Eenmalige reactie ABA

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Fractievoorzitter ABA Jan Wijnberg reageert eenmalig op de aantijgingen van Rudolf Teuben.

Er bereiken ons vele vragen met betrekking tot de politieke onrust die is ontstaan nadat de fractie van Ameland ’82 het vertrouwen in ons opzegde.

Ook de aanhoudende kritiek van Rudolf Teuben van A’82 richting onze fractie en partij, heeft ons doen besluiten een eenmalige reactie daar op te geven.

Zoals we al direct aangegeven hebben in de vergadering van 8 januari j.l., was er wat ons betreft geen enkel probleem deze coalitie tot de verkiezingen in stand te houden, ook gezien de paar maanden die ons nog resten tot 21 maart en de goede afspraken die er waren gemaakt.

Ondanks de duidelijke en heldere uitleg meende A’82 toch niet voldoende vertrouwen te kunnen hebben in ons.

Het feit dat door de handelswijze van de fractie van A’82 hun wethouder dhr. Pot noodgedwongen moest vertrekken heeft niets te maken met zijn functioneren, maar is gevolg van het opzeggen van het vertrouwen in de coalitie door A’82 en kan dan ook niet alleen bij ons neergelegd worden.

Dat wij het initiatief hebben genomen om te komen tot een breed gedragen coalitie is ook niet juist en was ook helemaal niet geheim, maar dit initiatief is tot ieders tevredenheid mede door een snelle actie van de PvdA tot stand gekomen.

Dat er tussen onze beide partijen geen chemie was het afgelopen jaar, dat zijn we wel eens met dhr. Teuben, maar de oorzaak daarvan ook uitsluitend bij ons neer te leggen is wel heel kort door de bocht. Details zullen we iedereen besparen.

Tot slot danken wij een ieder die een bijdrage heeft geleverd om in zeer korte tijd Ameland bestuurlijk bijeen te houden en wensen we het nieuwe College daarbij alle wijsheid en kracht toe.

De fractie van Algemeen Belang Ameland.

Jan B. Wijnberg – fractievoorzitter.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *