Ingezonden – Beste Jeppe

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Rudolf Teuben stuurt een bericht aan Jeppe Groenewold en aan PA naar aanleiding van berichten over de poltieke situatie op Ameland in de media.

Beste Jeppe,

In de Leeuwarder Courant lees ik zojuist dat wij het vertrek van je zouden eisen.

Ik heb namens onze partij zorgvuldig mijn woorden gekozen maar toch worden die wederom volledig uit z’n verband gescheurd.

Ik heb aangegeven dat wij dezelfde mening zijn toegedaan als bij Alice de Jong.

Ik heb o.a. gezegd: Wij zouden het zuiver vinden indien je de zetel aan de partij zou teruggeven. Gezien onze consequente houding heel normaal.

Kopteksten als ‘overloper’ en van die orde heb ik absoluut niet gebruikt. En deze verwerp ik dan ook.

Daarbij aangegeven dat wij wachten op een mogelijke officiële verklaring welke Jeppe aan Raad en College zal verzenden. De bal ligt wat dat betreft niet bij ons. Indien de Raad er vragen over zal stellen vinden wij dat prima.

In elk geval wil ik en onze fractie helemaal geen vergaand gedoe. We kunnen en willen echter niet anders dan bij Alice. Dan zou ik inconsequent zijn en ook geen ruggengraat hebben.

Ik meen er goed aan te doen je dit te melden en zal je daarover telefonisch nog bijpraten. Het is namelijk helemaal niet zo dat wij op voet van oorlog leven; integendeel.

We hebben immer een goede relatie gehad en dat blijft wat mij betreft ook zo.

Ten aanzien van de ontstane situatie:

Het teruggeven van de zetel heeft onze voorkeur. Is het meest zuiver maar dat is aan jouw persoon.

Hart. groet,

Rudolf

NB: Ik heb met Jeanet de Jong een soortgelijk gesprek gevoerd en dit is wel goed opgetekend.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *