Ingezonden - Kameleons op Ameland

Geplaatst op: 24 januari 2018 - Categorie: Gemeente & Politiek

HOLLUM - Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Tonnie Overdiep verbaast zich over het kameleongehalte van de raad.

Kameleons op Ameland?

Kameleons zijn dieren die het vermogen hebben sterk van kleur te kunnen veranderen. Op Ameland komt dit fenomeen niet voor in de natuur, maar het lijkt er wel op dat zij hun intrede hebben gedaan in de Amelander gemeenteraad…

Kortgeleden meldde een fractielid van ABA dat zij bij de komende raadsverkiezingen kandidaat zou worden voor het CDA en nu stelt een fractielid van A’82 zich kandidaat voor de VVD, met als klap op de vuurpijl dat ze beiden in de raad wel zitting blijven houden voor hun huidige partijen!

Op Ameland verschillen de verkiezingsprogramma’s de laatste jaren niet zoveel van elkaar. De ene partij heeft meer aandacht voor de immateriële zaken, de ander meer voor de materiële, maar meestal staat het Amelander belang voorop. Toch is het vreemd dat je als gekozen raadslid je oude politieke schoenen ineens inruilt voor nieuwe, maar daarnaast de oude nog maar even aanhoudt. Degenen die 4 jaar terug bewust op je hebben gestemd, zullen zich op zijn zachtst gezegd in de steek gelaten voelen.

De politiek is de laatste jaren in een kwaad daglicht komen te staan door allerlei schimmige zaken zoals het niet nakomen van afspraken, persoonlijk gewin en valse beloftes. Open en eerlijke politiek hebben vaak plaats moeten maken voor achteraf spelletjes waarbij de kiezer het nakijken heeft. Op Ameland is dit nog niet schering en inslag, alhoewel ik de laatste tijd heb moeten vaststellen dat bij sommige besluiten partij- en eigen belang bepalende factoren beginnen te worden.

Respect, vertrouwen, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid zijn de sleutelwoorden voor een goed functionerend raadslid.

Deze zaken zijn uiteindelijk doorslaggevender dan een verkiezingsprogramma.

Ik wens u allen veel wijsheid toe bij het uitbrengen van uw stem!

Nes,
Tonnie Overdiep

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?