Ingezonden – Ameland, kom in actie 2

HOLLUM – Hans Hoogendijk klimt nogmaals in de pen. Aanleiding is het bericht dat de gemeente op het eiland wil laten vaccineren naar aanleiding van zijn ingezonden brief 'Ameland, kom in actie'. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Ameland, kom in actie 2

Te weinig, te vaag en te afwachtend. Veel anders kan ik niet bakken van de reactie van de gemeente Ameland op de covid-ontwikkelingen. Eén opmerking maakt me argwanend: “De TVTAS overlegt hierover met….” Heel vaak betekent dit het begin van een lang vergadertraject, speciale werkgroepen enz. enz. We kennen dat in dit land en als het dan vastloopt huren we een expert in. College, bespaar ons deze mogelijke lijdensweg en ga handelen. De inmiddels befaamde BN-er Gommers verzuchte onlangs kort voor de eerste prik “bij de eerste lockdown stonden alle neuzen dezelfde kant op, nu is het politiek geworden" en vervolgde met: “iedereen wil er nu zijn plasje over doen”. Als het aan hem lag, startte hij in zijn auto, haalde een doos vaccins op en begon te vaccineren. Natuurlijk is dit te emotioneel, maar het verlangen naar een einde van deze corona-ellende leeft bij iedereen enorm. En dus zijn onorthodoxe stappen noodzakelijk en verdedigbaar.

Er was eens een Amsterdamse bakker, Jan Schaefer was zijn naam, die zich vreselijk opwond over de oeverloze discussies en rapporten over een aanpak van de woningnood in de jaren 70. Hij sprak de legendarische woorden: “In gelul kun je niet wonen”. Hij werd staatssecretaris belast met woningbouw in het kabinet-Den Uyl. Vandaag zou je kunnen zeggen: door al dat gelul kun je niet vaccineren. Actie is nodig en snel, concrete plannen willen we zien. Natuurlijk hoeven we onze vloot van oude reddingsboten niet naar Scheveningen te laten opstomen om onze nood te klagen bij Mark Rutte en Hugo de Jonge en ook vragen we dokter Jacobs niet zijn vliegtuig te starten om naar Oss te vliegen voor een doos vaccins. Maar we vragen wel aan de bestuurders van dit eiland om snel met een serieus plan te komen. Laat dat de GGD weten, communiceer direct en los ad hoc in overleg problemen op. Dan heb je tenminste het meeste in orde voor het moment dat het vaccin (eindelijk) de ouwe pôlle bereikt. Zorg bovenal voor draagvlak in de gemeenschap en dat kan alleen door directe en heldere berichtgeving.

Hans Hoogendijk

⇒ wethouder Piet IJnsen reageert 

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *