Gemeente wil vaccineren op Ameland

BALLUM – Gemeente Ameland wil, net als Schiermonnikoog, Terschelling, Vlieland en Texel, het lefst de bevolking laten vaccineren op het eiland. De TVTAS overlegt hierover met de GGD's van Fryslân en Noord-Holland. De Waddeneilanden hebben niet om vacccinatie voorrang gevraagd, maar wel om de eilanders in één sessie op het eiland te prikken. De Waddeneilanden hebben aan de GGD gevraagd mee te denken over de logistiek van de operatie. Op dit moment wordt het WTC in Leeuwarden klaar gemaakt voor vaccinatie van de mensen in de provincie.

Woordvoerder gemeente Ameland: "Deze vraag is gesteld omdat het voor sommige mensen van het eiland lastig wordt om naar een centraal punt op de vaste wal te komen en omdat het sowieso voeten in de aarde heeft om eilanders de reis met veerboot en bus of auto te laten maken naar Leeuwarden. Daarnaast zou het praktischer kunnen zijn, omdat het vervoer van de vaccins ook aan voorwaarden moet voldoen wat betreft bijvoorbeeld temperatuur. Op de eilanden kennen de huisartsen de mensen goed, ze weten in welke situatie mensen zitten en we hebben op het eiland een goede infrastructuur om vaccinaties uit te delen."

De gemeente heeft nog geen antwoord van de GGD ontvangen.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *