Ook containers moeten afstand houden

BALLUM – Sinds 2 januari 2021 staat Ameland op een totaal van 124 positief geteste eilanders. In vijf dagen is er geen nieuwe besmetting bij gekomen. In de statisieken van GGD Fryslân komen nog geen ziekenhuisopnames in voor, terwijl er toch al een aantal eilanders in het ziekenhuis hebben gelegen of nog liggen.

Het eiland is na de decembermaand tot rust gekomen en er staan geen evenementen op het programma, zodat met inachtneming van coronamaatregelen de vervlakking van de piek in de statistiek te handhaven moet zijn. Die basisregels gelden voor iedereeen en behelsen de anderhalvemeter afstand tot elkaar, het handen wassen, een mondkapje dragen in de winkel en andere publieke binnenruimten, zoveel mogelijk thuis werken en bij klachten thuisblijven en een test laten doen.

Op Ameland moeten zelfs de vuilniscontainers zich aan afstand houden, al is dat geen anderhalvemeter. Die afstand is niet vanwege corona maar om de containers snel en efficiënt te kunnen legen. Containers moeten twee aan twee aan de straat worden gezet, met de dekselopening naar de wegkant en op halve meter afstand van het volgende paar. Er moet 2,5 meter afstand zijn tot geparkeerde auto's en lantaarnpalen. 

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In januari 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 – 17:00 uur.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *