Amelander Eduard Visser krijgt als eerste Friese ambulancemedewerker het vaccin

LEEUWARDEN – V-day! Vanmiddag om 14.00 uur is er in MCL gestart met het vaccineren van de Friese ambulancemedewerkers. Ambulancechauffeur Eduard Visser van Ameland is de eerste medewerker van Kijlstra Ambulancezorg die het vaccin krijgt. “Als ambulancemedewerker kom ik bij veel verschillende mensen, ik vind het daarom belangrijk om mij te laten vaccineren”, geeft Eduard aan.

Directeur Sietze Kijlstra reageert opgetogen: “De afgelopen tijd hebben we ons samen met vele anderen hard gemaakt voor het vervroegen van de vaccinatie voor zorgmedewerkers in de acute zorg. Ik vind het terecht dat onze medewerkers in de frontlinie voorrang krijgen. Ze gaan dagelijks met de meest kwetsbare patiënten om en verplaatsen zich tussen verschillende zorgorganisaties.”

Voorbeeldfunctie

“In eerste instantie had ik wel mijn twijfels over het vaccin”, geeft Eduard aan. “Er was nog weinig bekend en persoonlijk houd ik er niet van dat er iets ingespoten wordt. Maar ik vind ook dat ik een voorbeeldfunctie heb en zou het daarom raar vinden als ik niet ga. Als we met zijn allen weer wat meer willen, dan helpt het als we ons laten vaccineren.”

Begin van het einde van de crisis

In een paar dagen tijd is alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat zorgmedewerkers gevaccineerd kunnen worden. Dit is mede te danken aan de uitstekende samenwerking tussen ketenpartners in Noord-Nederland. De vaccinatiebereidheid onder Kijlstramedewerkers is hoog. Sietze: “Ons ziekteverzuim viel mee, maar door het vaccin verwachten we voor de komende periode voldoende capaciteit te houden om aan onze taak te voldoen. Hopelijk is het massaal vaccineren het begin van het einde van de crisis.”

Bron Kijlstra

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *