Huizeling kandidaat voor 50PLUS Friesland

NES – Albert Huizeling uit Nes staat op de concept kandidatenlijst van 50PLUS Friesland voor de provinciale verkiezingen volgend jaar. Huizeling staat op plaats 5.

Hij schreef mee aan het EU- en provinciaal programma waarin hij onder meer stelt dat er voor Natura2000 een evaluatiepunt moet komen in 2020. Natura2000 legt te veel beperkingen op de Waddeneilanden en hun bewoners, vindt Huizeling. Ook vindt hij dat It Fryske Gea en Staatbosbeheer minder subsidie moeten krijgen. Deze organisaties plaatsen te veel verbodsborden die de toegang tot gebieden die zij beheren beperken. De organisaties krijgen geld van de provincie en het is wat Huizelinmg betreft tijd dat zij een pas op de plaats maken.

Albert Huizeling: "Ik zet mij in voor alle Waddeneilanders van Friesland. Het wordt tijd dat de eilanden ook een statenlid krijgen, die op het geld gaat passen dat van de eilanden afkomt. Ik ga het hoofdbestuur vragen om op Ameland ook een 50PLUS-afdeling op te zetten voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Tevens heb ik mij hard gemaakt voor de doorsteek in het wad voor een betere bereikbaarheid. Ons Tweede Kamerlid van 50Plus heeft zich hier hard voor gemaakt samen met de VVD en de minister heeft eindelijk actie ondernomen. Als bewoner van het Waddeneiland Ameland voelen wij de beperkingen vanuit de overheid, It Fryske Gea, Staatsbosbeheer, Provincie Friesland en Europa."

Albert Huizeling wil opkomen voor de mensen die wonen op de waddeneilanden en omstreken in Friesland. Het vele toeristengeld wat naar de provincie gaat moet goed besteed worden, onder meer aan de Friese Waddengemeenten. De eilanden werken goed samen en willen niet worden ingedeeld bij andere gemeente, de eilanden moeten hun eigen gemeenten blijven.

Ouderen moeten wat Huizeling betreft een stem krijgen in de politiek.

Volgende week zaterdag wordt vergaderd over de kandidatenlijst en het programma voor de provinciale verkiezingen in maart volgend jaar. De vergadering is besloten, wil het afdelingsbestuur. Huizeling had hem liever openbaar gehad.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *