Ingezonden – Respect voor ouderen

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Albert Huizeling reageert op het ingezonden stuk van Tonnie Overdiep.

Respect voor ouderen

Ouderen moeten meer gehoord worden wat ook wenselijk is in de situatie van De Stelp te Hollum. Respect voor ouderen is een gemis in de hedendaagse politiek, vooral van de oude garde in de politiek op Ameland, die ruimte moet maken voor opvolgers. Kijk naar de wegen in de dorpen op Ameland waar ouderen overheen moeten proberen te lopen omdat onderhoud al jaren slecht is geweest. Ouderen gepensioneerde Amelanders, die weer willen wonen op Ameland, maar door beleid geweerd worden voor een huurwoning. Dit komt door discriminerend ouderenbeleid van Ameland '82 en het CDA op Ameland, dat met toestemming van gedeputeerde van Provincie Friesland is gerealiseerd. Mijn reden om niet meer samen te werken met Ameland '82 toen ik hier achter kwam.

OV wordt weggehaald uit het centrum en de oostkant van Nes waardoor de afstand te groot wordt om te lopen.

Respect voor ouderen moet de draagkracht van het eiland Ameland zijn.

Bussen rijden niet op de eerste boot in de winter vanuit Buren. Weer worden ouderen en jeugd in de steek gelaten.

Ik ga dit aankaarten in Provincie Friesland die OV (Arriva) aanbesteding doet.

Laat de ouderen samen met jongeren een stem hebben.

Ook de jeugd wil woningen, wat beloofd is in verkiezing programma's. Hier is de laatste decennia niets van gekomen, door laatste kabinetten in het Catshuis in Ballum. Combinatie jong oud zou welkom zijn, ook om vereenzaming tegen te gaan.

Het sociale aspect zie ik beetje bij beetje terugkomen op politieke agenda's. En dit moeten wij toejuichen na jarenlang afbraak hiervan.

Ik wens dit huidige college dan ook veel succes en steun toe.

Albert Huizeling

Lid fractie 50Plus provincie Friesland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *