Oud-burgemeester Ameland in Santiago de Compstella

SANTIAGO DE COMPOSTELLA – Oud-burgemeester Albert de Hoop van Ameland heeft zijn pelgrimage naar Santiago de Compostella volbracht. Hij kwam vanmiddag aan op het plein voor de kathedraal, het eindpunt van de bedevaart. Op 6 september vertrok hij met rugzak op uit Sevilla om zes weken later voor de kathedraal in Santiago de Compostella op te duiken. Bijna 800 kilometer van Zuid- naar Noord-Spanje. Het was een zware en lange tocht, maar het gaat goed met hem, laat hij weten. De tocht was goed voor de ziel.

Op 6 juli 2018 nam hij afscheid van de Amelanders, op 29 augustus reed de verhuiswagen voor, nam hij afscheid van De Blauwe Distel en het eiland en verhuisde hij naar Leeuwarden. Een week later zat De Hoop, via Frankrijk, in Zuid-Spanje, klaar voor de pelgrimsroute. 

En dat kleinste en lichtste tentje ter wereld? Hoe is het daarmee gegaan? Dat tentje heeft hij niet gebruikt. Er bleken genoeg accommodaties op de route te liggen voor een goede nacht in een degelijk bed.

meer over de bedevaart naar Santiago de Compostella

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *