Hommeles met bus Leeuwarden-Ameland

BALLUM – Het was weer hommeles met de bus van Leeuwarden naar Holwerd. Scholieren die op 21 september bij de bushalte stonden voor de bus naar de 17.30 uur boot naar Ameland, zagen een volle lijn 66 voorbij rijden en konden wachten op een bus voor de volgende boot. Het incident, één in een reeks, leidde tot boze brieven van ouders. Hun zoon of dochter moest twee uren wachten en kwam twee uur later thuis dan voorzien, vanwege een slecht functionerende busmaatschappij.

De jongelui zijn letterlijk en figuurlijk in de kou zijn blijven staan, onderstreept wethouder Will Bakema de frustratie van de briefschrijvers. “Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt.” Bij Connexxion was sprake van een misverstand, weet Bakema inmiddels na gesprekken met de busonderneming. Er reden die dag verschillende extra bussen, omdat er drukte werd verwacht. Die bussen werden op verschillende tijden ingezet, maar niet op de 17.30 uur boot naar Ameland

De wethouder: “Het is onacceptabel dat onze kinderen die in Leeuwarden naar school gaan moeten wachten op de bus en niet op tijd naar huis kunnen.” Bakema heeft inmiddels zijn buik vol van Connexxion. De buslijn wordt medio december overgenomen door Arriva en Bakema is blij toe. Het overleg met Connexxion liet te wensen over. De Amelandse wethouder verwacht dat dit met Arriva beter zal gaan.

Arriva heeft een concessie voor het busvervoer in de regio Noord Friesland voor acht jaar met een optie op twee jaar verlenging.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *