Hoezo boter op je hoofd?

HOLLUM – Alle partijen van de Amelander gemeentepolitiek strijden tegen het verbod op de recreatieve visserij met ingang van 1 januari 2011. De ene na de andere partij claimt het succes dat ze minister Verburg zover hebben gekregen dat zij wellicht voor de Waddeneilanden maatregelen op maat gaat vaststellen.

Algemeen Belang Ameland verwijt de partijen CDA, PvdA en VVD dat ze boter op het hoofd hebben. Dat schopt bij PvdA-er Irma Marinus tegen het zere been. Zij reageert.

Hoezo boter op je hoofd?

Korte reactie op het artikel van Algemeen Belang Ameland van een PvdA lid dat zich ook druk maakte op het verbod op de staand want visserij en dit al deed vanaf het eerste begin, namelijk toen de brief van LNV bij ons op de deurmat viel en anderen nog de reactie hadden “dit valt wel mee.”

Algemeen Belang Ameland laat in een stukje op Persbureau Ameland weten dat het verbod op de staand Want visserij mede te danken is aan de PvdA. Makkelijker kan het natuurlijk niet in deze verkiezingstijd, en ik vind het dan ook jammer dat een door mij altijd zeer gerespecteerde partij nu ineens trekjes gaat vertonen die Ameland onwaardig zijn.

Nog niet zo lang geleden was het een gezamenlijk doel om de staand wantvisserij te behouden voor Ameland. Iets wat veel vaker zou moeten gebeuren. Samen aan de slag voor een beter Ameland en het behoud van zo belangrijke eilander zaken !!!!!

Lutz Jacobi heeft door veelvuldig en vaak met luide stem het aan de orde stellen van het absurde van het verbod op staand want visserij op de Waddeneilanden uiteindelijk voor elkaar gekregen dat voor de Waddeneilanden een uitzondering wordt gemaakt !!!

Destijds heeft minister Gerda Verburg op verzoek van diverse partijen gekeken naar de mogelijkheden om de staand want visserij aan banden te leggen.Het verzoek van de partijen, waaronder de KNMR, sportvisserij Nederland en de ANWB was naar aanleiding van de overlast die kilometers lange netten veroorzaakten aan de Noordzeekust. Het verzoek van destijds was dan ook expliciet voor deze Noordzeekust. Minister Gerda Verburg (CDA) heeft hieraan gehoor gegeven!!!

In alle debatten is door Lutz Jacobi (PvdA) ingebracht dat dit niet aan de orde is voor de waddenkust…en dat de kleine vissers hier juist extra aangemoedigd moeten worden. Iets dat Algemeen Belang niet meeneemt in zijn betoog!!! Dit is in mijn ogen selectief shoppen dus alleen datgene eruit halen dat je nu kunt gebruiken.

Als lid van de Partij van de Arbeid Ameland wou ik natuurlijk ook graag weten hoe Lutz Jacobi zelf over het stukje dacht, haar commentaar was:

“Algemeen Belang zit heerlijk selectief te shoppen. Als er wat moet gebeuren in Den Haag met betrekking tot SAR/boringen in kleine veldjes/de vaargeul enz. dan weet deze partij me meteen te vinden voor hulp en advies. Hoezo boter op het hoofd?”

Irma Marinus , Hollum

>>> lees hier Staandwantvisserij: boter op hoofd

>>> lees hier Dossier gemeenteraadsverkiezing 2010

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *