De lastige supporter

HOLLUM – De redactie stelt betrokkenheid van de lezers op prijs. Ingezonden brieven kunnen een plekje krijgen in de Krant van Ameland, ook in de digitale. Onderstaand verhaal over een lastige supporter is van een schrijver met de schuilnaam Joh. Derksen. Het is zijn reactie op het commentaar van Bena. Naam van de schrijver is bij de redactie bekend.

De lastige supporter

Opnieuw buigt de tuchtcommissie van de KNVB zich binnenkort over een kwestie van het gedrag van een lastige supporter van de VCA. Op en buiten het veld gedraagt supporter Bobby (op het hele eiland bekend als “Bobby de Boef”) zich met de regelmaat van de klok buitengewoon ergerlijk. Keer op keer richt hij zijn pijlen op de spelers en leiding van de VCA. De neutrale scheidsrechter heeft hem al menigmaal wegens beledigende taal en ontoelaatbaar gedrag van het veld moeten sturen, waarna de tuchtcommissie zich hierover in beroep moest uitspreken. Iedere keer moest Bobby bakzijl halen. Maar nu hangt hem een levenslang verbod om zich op het voetbalcomplex van VCA te vertonen boven het hoofd.

Bobby voert al jarenlang strijd tegen het beleid van de VCA. Ongeacht welke spelers en coaches zich wekelijks inzetten voor een goede prestatie van de plaatselijke voetbalclub. Bobby is kennelijk nooit tevreden en geeft ook altijd een ander de schuld van het – in zijn ogen – falend beleid van het bestuur van VCA. Frappant is dat hij door de diverse tuchtcommissies nog nooit in het gelijk is gesteld, alhoewel Bobby daar anders over denkt. Op één uitzondering na dan, namelijk toen hij op een gegeven moment in verhouding wat te lang moest wachten op een beslissing van het bestuur van VCA over een klacht die Bobby daar had gedeponeerd over het optreden van de trainer-coach. Het bestuur heeft hem daarvoor een gratis seizoenkaart aangeboden.

Maar nu dreigt hem dus een hele zware straf ten deel te vallen: een levenslang verbod om zich ooit nog eens op het voetbalcomplex van VCA te vertonen. Na de zoveelste aanvaring met de spelers, leiding en coach heeft het bestuur van VCA hem opnieuw voor de tuchtcommissie gedaagd en deze zware eis neergelegd. Niet zomaar, want het bestuur van de VCA heeft zich eerst nog eens buitengewoon serieus afgevraagd of deze eis wel redelijk zou zijn. Een langdurig onderzoek naar het gedrag van Bobby als supporter van VCA vanaf het begin tot nu toe is hier dan ook eerst aan voorafgegaan. Het bestuur van de VCA heeft zich voor de zekerheid ook nog eens verzekerd van deskundige hulp van buitenaf.

Het resultaat van dit onderzoek werpt intussen ook nog eens een heel ander licht op de zaak. Bobby was in al die jaren niet alleen als supporter van VCA, maar ook als voormalig contractspeler van VCA bijzonder eigenwijs als het om het belang van hemzelf maar ook van de VCA ging. Immers, Bobby weigerde destijds gebruik te maken van een hele goede transferregeling, die zowel hem als de VCA heel veel extra inkomsten hadden kunnen opleveren, terwijl enkele van zijn medespelers dat wel deden. Bobby zou aanvankelijk namelijk ook meedoen, maar op het allerlaatste moment bedacht hij zich. Even later zat hij dus zonder club en stond hij met lege handen. Sterker nog, het kostte Bobby persoonlijk een heleboel geld omdat zijn marktwaarde intussen ook flink gedaald was. Al die opgekropte frustraties door verkeerd genomen beslissingen en een rotsvast vertrouwen in zijn eigen gelijk, dreigen hem nu ook als supporter op het voetbalveld op te breken.
In een laatste poging om hier nog in redelijkheid uit te komen, is Bobby door het tuchtcollege gevraagd om aan te tonen wanneer en hoe hij door het bestuur van de VCA onheus is behandeld. Tot nu toe lukt dat maar steeds niet. Op 3 maart a.s. zal de tuchtcommissie dan ook uitspraak doen.

Met vr. groeten,
Joh. Derksen
– uw speciale verslaggever –

>>> lees hier Voetbalclub Ameland

>>> lees hier Dossier gemeenteraadsverkiezing 2010

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *