Lutz Jacobi op Ameland

HOLLUM – De redactie stelt betrokkenheid van de lezers op prijs. Ingezonden brieven kunnen een plekje krijgen in de Krant van Ameland, ook in de digitale. Onderstaande brief is ingezonden door Irma Marinus naar aanleiding van de stukken over Boter op hoofd (ABA) en Hoezo boter op hoofd? (PvdA) en het bezoek van Tweede Kamerlid Lutz Jacobi (PvdA) aan Ameland.

Lutz Jacobi op Ameland

Zondag 28 februari bracht Lutz Jacobi, Tweede Kamerlid voor de PvdA, een bezoek aan Ameland. Een ieder die dat wou kon het gesprek aangaan met het Tweede Kamerlid over eilanderzaken die hem of haar bezighouden.

Zowel in Hotel de Jong in Nes als in De Griffel in Hollum werden diverse zaken onder haar aandacht gebracht, wat levendige gesprekken opleverde.
Naast onderwerpen als onderwijs, zorg en betaalbare woningen werd ook het onderwerp van het verbod op het vissen met staand want uitvoerig besproken.
Tijdens het enerverende gesprek over de staand want visserij bleek ook dat er bij haar enige verwarring was ontstaan. Als reactie op het stuk van Algemeen Belang (zie Boter op hoofd) had zij als reactie dat deze partij haar wel wist te vinden voor hulp en advies als er wat moest gebeuren in Den Haag met betrekking tot SAR/boringen in kleine veldjes/de vaargeul enz. (zie Hoezo boter op hoofd?).
Dit bleek ten aanzien van deze partij niet juist te zijn en ter plekke nam zij dit dan ook terug.

Met betrekking tot het staand want vissen gaf het Tweede Kamerlid duidelijk aan dat het vissen met staand want op de Waddeneilanden mogelijk moet blijven en dat minister Verburg toegezegd heeft voor 1 maart 2010 met een oplossing te komen.
Tevens gaf Lutz Jacobi aan dat ze de minister hieraan zou houden en dat zij de Amelander partijen op de hoogte zou houden van de vorderingen in deze. Aan dit laatste zullen wij haar uiteraard houden.

Irma Marinus,
PvdA Ameland

>>> lees hier Dossier Gemeenteraadsverkiezigen 2010

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *