Hockey funest voor de vloer

BALLUM – Hockey is uit de Jaap Klaassen sporthal gebannen, omdat de sticks de sporthalvloer beschadigen. Sinds kort heeft Ameland een actieve groep hockeyers. Ze hadden een plekje gevonden in de Jaap Klaassen hal, maar de sport is te beschadigend voor de sportvoorziening. De groep hockeyers mag niet meer in de hal spelen. Inmiddels heeft de groep, die nog geen officiële hockeyclub heeft opgericht, een plekje gevonden in het zaaltje naast het speelkasteel van Klein Vaarwater in Buren.

De zwarte strepen en de sporthalban waren AmelandEén ook ter ore gekomen en de fractie stelde er in de raadscommissievergadering van 4 november een vraag over aan het college. Zaalhockey moest vertrekken, ondanks dat er na overleg met de gemeente nieuwe materialen waren aangeschaft.

“Het is een vervelende situatie,” erkent wethouder Theo Faber die namens collega Bruins Slot de beantwoording even op zich neemt. Ellen Bruins Slot is deze vergadering verhinderd. Een hockeystick die geen strepen achterlaat blijkt niet te bestaan, althans, de fabrikant geeft geen garantie dat er voor welke stick dan ook. “Hockey is funest voor de vloer,” concludeert Faber. Indoor hockeyen kan niet zonder schade aan de vloer. Ameland is wat dat betreft nog niet klaar voor deze sport.

tik Hockey in bij ZOEKEN om meer over deze sport op Ameland te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *