Handhaven en bekeuren

BALLUM – Met onmiddellijke ingang opheffen, adviseert de PvdA bij monde van Tonnie Overdiep de raad. Te weinig mensen houden zich aan de verkeersmaatregel in Nes en te weinig overtreders worden op hun fout gewezen. Het is Overdiep een doorn in het oog.

Dirk Brouwer (A’82) observeert de verkeerssituatie in Nes regelmatig. De bus en de auto’s moesten het centrum uit en er zou streng door de politie worden opgetreden. "Mijn conclusie," zegt Brouwer, "alleen de bus is het dorp uit en de rest rijdt er. Dat was niet de bedoeling."

Burgemeester Albert de Hoop meent dat er wel degelijk gehandhaafd wordt. “Er is een verschil tussen beleving en feiten.” De feiten zijn dat er zeven politieagenten op het eiland rondlopen. Soms is er iemand ziek, de agenten hebben recht op hun vrije dagen en Ameland geeft nog bijstand op Schier. Het betekent dat er op Ameland twee agenten beschikbaar zijn om te handhaven. En, zegt De Hoop: “Er zijn meer plekken waar we moeten handhaven. Niet alleen in Nes.” Vorig jaar schreef de Amelander politie 463 bekeuringen uit: op de pier, op de strandovergangen en 27 in Nes. “Er rijden ook mensen in Nes die een vergunning hebben,” weet De Hoop, “sommigen maken daar misbruik van.” Een deel van die deugnieten wordt gepakt. Andere overtreders ontspringen de dans omdat de politie elders is.

>>> lees hier Beknopt verslag 29 van de raadscommissievergadering van 6 april 2010

>>> wilt u alle beknopte raadsverslagen op een rij? Tik dan ’Raadsverslag’ in bij ZOEKEN, rechts bovenin deze pagina.

>>> de gemeentelijke website vindt u op de Links-pagina onder de G van Gemeente

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *