Gratis openbaar vervoer op Ameland

BALLUM – Busonderneming Arriva gaat samen met gemeente en ondernemers van Buren een proef van een jaar starten met gratis openbaar vervoer voor 65 plussers.
De lijn van boot naar Buren is niet rendabel. Te weinig mensen pakken de bus en toch wil Buren zijn bus niet kwijt. De rit naar Buren en de campings ten noorden van het dorp duurt te lang. Arriva gaat in samenwerking met gemeente en ondernemers een extra lijn richting Buren inzetten in de maanden juni, juli en augustus. Deze bus rijdt via Nes zuidoost naar Buren wat de rit beduidend korter maakt. Bovendien is daarmee Nes zuidoost ontsloten en voert de route langs de campings en hotel Buren aan Zee.
De kosten van de extra zomerlijn bedragen € 46.000,–. De gemeente neemt 12.000 voor haar rekening, net als de ondernemers van Buren. Arriva komt met de resterende € 22.000 op de proppen.
De raad van Ameland beschouwt deze proef als een goede opstap naar de toekomst van het openbaar vervoer op het eiland. Ameland werkt met deze proef naar gratis openbaar vervoer toe. “We zetten Ameland daarmee als milieuvriendelijk eiland op de kaart”, zegt Tonny Overdiep, “en we moeten de bus promoten onder de eilanders.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *