Op de bres voor begraven op het eiland

BALLUM – Ameland gaat onderzoeken of de Verordening begraafplaatsen moet worden herzien. Volgens de huidige verordening die in 2005 is ingevoerd, mogen niet-Amelanders niet op het eiland worden begraven.
Ameland moet woekeren met de ruimte die graven innemen. Toeristen komen daarom niet meer in aanmerking voor een plekje achter de kerk.
Niet veel mensen liggen daar wakker van, maar oud-Amelanders en vastewallers met sterke Amelandbanden denken daar anders over.
Noodkreet aan de raad van niet-Amelander met sterke banden met het eiland, Gelske van der Woerdt, is voor de gemeente reden genoeg de beleidsregels nog eens onder de loep te nemen.
De regels volgens de Verordening begraafplaatsen Ameland 2005 stonden toch al op de agenda om aangepast te worden. Amelander echtelieden zouden slechts gestapeld kunnen worden begraven. Met de gewijzigde verordening mogen partners op hun laatste rustplaats weer naast elkaar liggen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *