Gemeente over de kleiduivenschietbaan

BALLUM – De kleiduivenschietbaan op het vliegveld bij Ballum doet wat stof opwaaien. Gemeente Ameland geeft aanvullende informatie.

“De aanvrager van het plan is de kleiduivenschietvereniging De Grauwe Duun. De aanvraag voor de baan is voor een locatie in de zuidelijke strook van het vliegveldterrein, naast het zonnepark, waar een aantal publieksfuncties gesitueerd zijn.

De vergunning is aangevraagd voor het hele jaar, met restricties ten aanzien van het broedseizoen. De huidige praktijk is dat de vereniging ongeveer acht keer per jaar gebruikmaakt van de huidige schietbaan in de noordoosthoek van het vliegveld.

De vergunningaanvraag is door de gemeente ontvangen en zorgvuldig beoordeeld. Uiteraard is de veiligheid van alle gebruikers van het vliegveld daarbij het leidende criterium geweest. Zowel de gemeente als externe partijen komen tot de conclusie dat de geplande nieuwe schietbaan goed in te passen is en voldoet aan de gestelde eisen. Op grond daarvan is de vergunning verleend.

De volgende stap in de procedure is dat belanghebbenden hun zorgen/ bezwaren kunnen uitten. Deze worden aan een onafhankelijke bezwarencommissie voorgelegd. Wanneer dit proces tot nieuwe inzichten leidt, worden deze meegenomen.

De gemeente gaat uiteraard zorgvuldig om met alle aspecten van veiligheid en overlast. De veiligheid mag nooit in het geding zijn. Dit uitgangspunt is leidend.”

Reageren? Dat kan hier →

lees hier de reactie van De Grauwe Duun

Dorpsbelang Ballum is ook om een reactie gevraagd, lees hem hier

lees hier de ingezonden brief van Jane Bakker

Volg PA ook op Twitter

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *