Dirk Brouwer stopt ermee

BUREN – Het Bestuur van de politieke partij Ameland’82 op Ameland laat weten dat raadslid Dirk Brouwer uit Buren deze raadsperiode niet meer zal terugkeren in de Raad.

Ameland'82 meldt: "Dirk is al enige tijd ziek, zodat hij het wegens persoonlijke omstandigheden niet verstandig acht om in deze raadsperiode nog langer als raadslid te functioneren. Het is om deze reden dat Dirk nu zijn raadszetel beschikbaar stelt."

Chris Brouwer uit Buren neemt het stokje over. Hij wordt op 28 augustus als vervanger van Dirk Brouwer geïnstalleerd. Chris stond op de kandidatenlijst van de Ameland'82 bij de raadsverkiezingen in 2014. Daarnaast is hij al enige jaren lid van de schaduwfractie van Ameland‘82. Hij verving met enige regelmaat raadslid Dirk tijdens de raadscommissie, waar Dirk de voorzitter van was.

"Wij hopen dat Dirk spoedig herstelt en wensen hem, zijn vrouw en zijn gezin heel veel sterkte toe met deze moeilijke stap," zegt Tonny de Jong, voorzitter van Ameland'82. "Als bestuur en fractie respecteren wij vanzelfsprekend deze beslissing van Dirk en willen hem heel erg bedanken voor zijn tomeloze inzet voor Ameland‘82, voor de gemeente Ameland en de gemeenschap van Ameland. Natuurlijk hopen wij dat Dirk binnen afzienbare tijd hersteld zal zijn en zich weer wil en kan inzetten voor de gemeenschap van Ameland."

De Jong vervolgt namens bestuur en fractie: "Dirk is vanaf 1994 lid van de gemeenteraad van Ameland en kan terugzien op een lange maar fijne periode binnen de Amelander politiek. Hij laat ons weten dat hij graag alle inwoners van Ameland bijzonder wil bedanken, die gedurende de afgelopen 23½ jaar in hem het vertrouwen hebben uitgesproken."

Beket cadeau

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *