Gemeente onderzoekt wellness De Vleijen

Geplaatst op: 26 maart 2019 - Categorie: Gemeente & Politiek

BALLUM – Gemeente Ameland start een onderzoek naar de haalbaarheid van wellness op het gebied van het vervallen subtropische zwembad Aqua Plaza. Dat besloot de raad maandagavond. AmelandEen, PvdA en Ameland’82 willen 50.000 euro uitgeven aan zo’n onderzoek.

Een zooitje
“Het is een zooitje,” spreekt scheidend raadslid Andries Metz van AmelandEen. Hij doelt op de aanblik van het zwembad in recreatiepark De Vleijen én op het dossier, dat al heel wat hoofdbrekens heeft gekost. Metz promoot de proactieve rol van de gemeente: “Samen de handschoen oppakken, zo zien we het graag.” De gemeente kreeg daarmee zelfs Harry Westers en Kontour Vastgoed zover de zaak, die inmiddels bij de Raad van State loopt, op te schorten. De ondernemer en projectontwikkelaar die samen meermalen het plan voor wellness met hotelunits op de plek van het oude zwembad bij de gemeente indienden, wilden hun recht halen nadat de gemeenteraad in augustus 2017 aanpassing van het bestemmingsplan om daarmee de plannen mogelijk te maken had weggestemd. Westers probeert sinds juni 2012 zijn plannen verwezenlijkt te krijgen, eerst alleen en later samen met Kontour.

Over de balk
Algemeen Belang Ameland, CDA en VVD stemmen tegen het onderzoek. “Doen wij als gemeente marktonderzoek voor ondernemers?” vraagt Jeppe Groenewold (VVD) retorisch. Het gaat hier om gemeenschapsgeld. Ook Piet IJnsen (ABA) wil geen geld uitgeven aan een onderzoek voor een private partij. Jeroen de Jong (CDA) meent dat de gemeente die halve ton over de balk gooit. “Er is duidelijkheid wat er in De Vleijen mag en wat niet mag,“ stelt hij. Die 50.000 kan ook besteed worden aan zorg of sociale woningbouw. Onderzoek is helemaal niet nodig. Wellness mag, logies mag niet.

Goedkoper
Irma Marinus (PvdA) staat juist helemaal achter het geamendeerde collegevoorstel. Han van Heerde (A’82) diende het amendement in samen met de PvdA, waarin hij een deelonderzoek naar de wellness in plaats van een compleet onderzoek naar het gebied, dat 70.000 euro moet kosten, voorstelt. Met het aangenomen amendement is Ameland 20.000 euro goedkoper uit.

Bóffe'd
Jan Wijnberg (ABA) weet al wat de uitkomst zal zijn: zonder logies kan wellness niet uit. "Als dit de uitkomst is dan trakteer ik." Jeroen de Jong verheugt zich al op de bóffe'd.

Dossier Aqua Plaza

⇒ het filmpje geeft een inkijkje in het vervallen zwembad en de omgeving en dateert van 24 februari 2019

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?