“Geen gezeik, Iedereen rijk”

BALLUM – De plakborden voor affiches van de partijen die meedoen aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart zijn geplaatst en de eerste A-drietjes zijn geplakt. In Ballum is de VVD er snel bij en ook 50 Plus heeft snel geplakt.

Naast de VVD hangt een poster van een partij die niet op de kandidatenlijst is te vinden, maar die toch bij velen tot de verbeelding zal spreken. Het is het affiche van de Tegenpartij, opgericht in 1976, met de voormannen Jacobse en Van Es. "Geen gezeik, Iedereen rijk" is hun slogan. Ze zullen er geen Kamerzetel mee winnen, want er is niet op ze te stemmen.

Elke Nederlander met kiesrecht mag vanaf zijn 18e jaar stemmen. Nederlanders met kiesrecht mogen elke vier jaar kiezen wie hen vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Op woensdag 15 maart kunt u met uw stempas en een geldig identiteitsbewijs tussen 7.00 uur en 21.00 uur uw stem uitbrengen. Op Ameland kunt u terecht bij de volgende stembureaus:

  • De Stelp, Hidde Dirks Katstraat 4 in Hollum
  • Gemeentehuis, Jelmeraweg 1 in Ballum
  • Jaap Klaassen Hal, Schoolstraat 6 in Nes
  • Dorpshuis ’t Wantij, Binnenweg 15 in Buren

     

De foto's van "samen voor ons eigen" staan hieronder.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *