Geen bungalow aan De Klonjes

BALLUM – Met 6 stemmen voor (A’82 en CDA) en 5 tegen (PdvA, VVD en ABA) besluit de Amelander gemeenteraad dat Duthler Beheer BV geen vrijstelling krijgt om een bungalow aan De Klonjes te bouwen. Tonnie Overdiep (PvdA) meent dat de aanvrager de gelegenheid moet krijgen een bungalow te bouwen. Dirk Brouwer (A’82) weigert met een kanttekening. Ameland ’82 is niet tegen het bouwplan maar wil het plan meenemen in het bestemmingsplan voor dat gebied, zegt Brouwer. Hij ziet het plan graag later in een commissievergadering terug.
Piet IJnsen vindt het maar “een merkwaardige move” van Brouwer en Ameland ’82. Eerst was die fractie voor en nu weer tegen. Ook Jan Verbiest (VVD) stemt tegen het raadsvoorstel ‘weigering vrijstellingsverzoek’. “Het voorstel rammelt aan alle kanten.” Hij had graag medewerking willen verlenen. Gunda Brunotte verwoordt het CDA-standpunt. Ze wil het, net als Brouwer, meenemen in het bestemmingsplan voor het hele gebied.

>>>lees meer over de raadsvergadering van 23 februari 2009

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *