Foto’s nieuwe wethouders Ameland

BALLUM – Hoe Piet IJnsen eruitziet, dat weten de Amelanders wel, maar van die tweede wethouder moeten de eilanders nog een helder beeld krijgen. Bij deze een foto van de twee nieuwe wethouders.

IJnsen (ABA) en Pot (A’82) zijn voor de periode tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 als wethouder van Ameland beëdigd.

Nieuwe wethouders

Peter Pot, afgestudeerd als historicus aan de Rijksuniversiteit in Groningen, was sinds 2009 bestuurder van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Dat werk legt hij nu neer. Eerder was hij gemeenteraadslid en wethouder in Zwolle voor Groen Links/De Groenen. Hij is steunfractielid voor GroenLinks in zijn woonplaats Haren. Voor de gemeente Ameland wordt hij o.a. verantwoordelijk voor economische zaken, ruimtelijke plannen, natuurbeleid, sport, toerisme en verkeer en vervoer.

Piet IJnsen is zelfstandig ondernemer en al langere tijd actief als raadslid voor Algemeen Belang Ameland in de gemeente Ameland. In de periode van juli 2001 tot april 2006 was hij wethouder. Nu wordt Piet IJnsen o.a. verantwoordelijk voor volkshuisvesting, woningbedrijf, vergunningen, sociaal domein, ouderenzorg en wmo.

Beide nieuwe wethouders zien de komende tijd 'met vertrouwen tegemoet' en zien de samenwerking als 'een uitdaging'.

Bron: Gemeente Ameland en eigen redactie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *