Extra raadsvergadering over informatieproces

BALLUM – Op maandag 8 mei vindt er een extra openbare raadsvergadering plaats in het gemeentehuis in Ballum. De raadsvergadering start na afloop van de commissievergadering.

De extra vergadering mis aangevraagd voor Algemeen Belang Ameland samen met Ameland’82. Het waren deze twee fracties die in de vergadering van 24 april negatief reageerden op het verzoek om informateur Joop Lodewijks een toelichting te laten geven op het informatieproces.

Op 29 april sturen zij een verzoek aan burgemeester Albert de Hoop om toch zo snel mogelijk de toelichting te laten geven.

Dit is de brief, ondertekend door de zes fractieleden van ABA en A’82: Piet IJnsen, Jan Wijnberg, Alice de Jong, Dirk Brouwer, Rudolf Teuben en Jeppe Groenewold.

Geachte heer de Hoop,

Op maandag 24 april jl. is het verzoek van de informateurs, respectievelijke dhr. A. van Barneveld en dhr. J. Lodewijks, om toelichting te mogen geven op het informatieproces kort in de Raadsvergadering aan de orde geweest.

Gezien de korte periode tussen het uitbrengen van de schriftelijke verklaring en voornoemde Raadsvergadering, alsmede het feit dat de toelichting niet tijdig was geagendeerd hebben we bij meerderheidsbesluit dat verzoek aangehouden.

Aangezien deze belangrijke toelichting ook weer niet te lang op zich mag laten wachten verzoeken wij u een extra Raadsvergadering, welke ons inziens aansluitend kan worden gehouden aan de raadscommissievergadering, uit te schrijven op maandagavond 8 mei.

Hoe laat de extra raadsvergadering precies begint hangt af van de lengte van de raadscommissievergadering. Die begint om 19.30 uur in het gemeentehuis.

bekijk ook FA en laat een reactie achter

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *