Extra raadsvergadering in Ballum

BALLUM – Op maandag 14 mei is er een extra raadsvergadering. De formatie is zover dat het coalitieakkoord van AmelandEén en PvdA gepresenteerd kan worden.

Tijdens de vergadering wordt tevens gestemd over de wethouders. Aspirant wethouder is Joop Lodewijks (van CDA-huize), namens AmelandEén en PvdA. Tot die tijd is hij demissionair wethouder namens VVD, PvdA en CDA. Theo Faber wordt wethouder namens AmelandEén. Lodewijks neemt tot 25 juni de honneurs voor PvdA-wethouder Ellen Bruins Slot waar. Zij rondt tot die tijd haar werkzaamheden als wethouder in Tytsjerksteradiel af.

Tijdens de extra raadsvergadering worden de geloofsbrieven van de wethouders onderzocht, wordt de tijdsbestedingsnorm vastgesteld en wordt wethouder Piet IJnsen ontslag verleend.

Vanwege het wethouderschap van Faber komt er aan de raadstafel een stoel vrij. Die wordt bezet door Hanneke Wansink. Zij wordt staande de vergadering beëdigd.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *