Ergernissen over parkeren bij Westerpad

BALLUM – De ergernissen om het parkeren aan het begin van het Westerpad bij Nes groeien. Onder het kopje ‘Vragenhalfuurtje’ bereiken ze de raadscommissieagenda. CDA Ameland wil van het college weten wat er nu wel en niet mag, daar onder de rook van Nes, in de berm van de Ballumerweg.

“Gedurende de zomer hebben wij meerder malen geconstateerd dat er bij het begin van het Westerpad regelmatig en langdurig auto’s staan geparkeerd. Dit geeft een rommelige indruk,” zegt raadslid Jeroen de Jong. De CDA-er vraagt zich hardop af of het hier gaat om auto’s van de natuurcamping of van gasten die gebruik maken van de activiteiten van Beach Ameland, op het strand aan het einde van het Westerpad. Wat het CDA betreft horen die geparkeerde auto’s op de parkeerplaats aan het Verdekspad te staan. Daar kan men gratis parkeren.

Binnen een afstand van vijf meter vanaf een kruising is het niet toegestaan te parkeren, zegt verantwoordelijk collegelid Leo Pieter Stoel. De auto’s langs de Ballumerweg overtreden waarschijnlijk net geen regels, is zijn observatie. Stoel ziet regelmatig met eigen ogen dat er ’s morgens auto’s parkeren die er aan het einde van de werkdag nog steeds staan. “Waar die mensen naartoe zijn gegaan weten we niet, want daar hebben we geen onderzoek naar gedaan.” Er zijn in het verleden wel afspraken over gemaakt, maar niet specifiek met de chauffeurs van passanten en bezoekers van het gebied.

Het verplaatsen van het verbodsbord aan het Westerpad zou een oplossing kunnen zijn of het bijplaatsen van een parkeerverbodsbord. Stoel: “Maar misschien worden het dan ook wel een beetje veel borden op zo’n mooi stukje pad.” De kwestie wordt meegenomen bij de behandeling van het vervoersbeleid van de gemeente.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *