De eerste p-vakken aan De Hagen

HOLLUM – De eerste parkeervakken aan De Hagen zijn gestraat. Sinds 18 juni worden er meer en meer steentjes gelegd; de werkzaamheden vorderen gestaag. Het bestemmingsplan moest nog wel even worden goedgekeurd, want de bestemmingen 'Wonen' en 'Tuin' conflicteren met parkeren. Die bestemmingsplanwijziging werd er in de raadsvergadering van 24 juni doorheen gejast, zij het dat raadslid Han van Heerde van Ameland'82 tegen stemde. Als enige.

Met de nieuwe bestemming mag er alleen geparkeerd worden op de plek waar een paar maanden geleden nog vier huisjes stonden en waar tot voor kort nog tuintjes lagen tussen huisjes en supermarkt. Het mag geen marktplein worden en de supermarkt mag niet in westelijke richting worden uitgebreid. Terwijl de raad de bestemming nog moet goedkeuren, is de aanleg van het parkeerterrein al weken aan de gang. De eerste parkeervakken liggen er inmiddels in. De opmerking die Siard Bonthuis tijdens de raadsvergadering van 24 juni maakt is er dan ook eentje in de categorie 'buiten de werkelijkheid'. "Laten ze maar zo snel mogelijk beginnen," zegt het raadslid van AmelandEén.

Op het moment dat de gemeenteraad besluit over de gewijzigde bestemming en de drie zienswijzen die zijn ingediend, is het parkeerterrein De Hagen half af.

bekijk hier het filmpje van 14 juni 2019 – Vorderingen P De Hagen

⇒ bekijk hier het filmpje van 3 juni – Graafwerkzaamheden voor aanleg P De Hagen

bekijk hier het filmpje van 2 mei – Sloop huisjes De Hagen

het filmpje hieronder laat de werkzaamheden tot en met 25 juni zien

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *