Concurrentie afval Ameland

Ameland  ActueelBALLUM – Op de markt van bedrijfsafval heerst een concurrentieslag tussen gemeente en de Noord Nederlandse Reinigingsdienst (NNRD) uit Drachten. De NNRD stort zich samen met loonbedrijf Nagtegaal uit Ballum op het afval van bedrijven en rekent een concurrerende prijs. Wethouder Nico Oud appelleert aan het verantwoordelijkheids- en solidariteitsgevoel van de bedrijven om vooral voor de gemeente te kiezen. “Reiniging op Ameland is niet alleen het ophalen van afval maar ook het schoonhouden van het strand en de dorpskernen.” Bedrijven die overstappen betalen daar niet aan mee. Om het afval zo efficiënt mogelijk weg te werken en het eiland zo schoon mogelijk te houden is solidariteit binnen de Amelander gemeenschap essentieel, houdt ook burgemeester Albert de Hoop de Amelanders voor.

Om het tij van overstappen naar de goedkopere inzameling door NNRD en Nagtegaal te keren verlaagt de gemeente haar tarieven fors. Bedrijven betalen volgend jaar 5 tot 50 % minder voor het bedrijfsafval.

>>> meteen een mooi onderwerp voor een nieuwe poll. Hoe solidair moet je zijn, of kun je maar het beste solidair zijn met je eigen portemonnee en zoekt de rest het maar uit.

>>> stemmen kun je via deze link, hier

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *