Ameland niet solidair maar goedkoopst

Koopplein AmelandBALLUM – Als we de poll op Ameland Forum mogen geloven, gaat Ameland voor de goedkoopste reinigingsdienst en niet voor de solidaire oplossing.

De gemeenteraad ging gisteren unaniem akkoord met een verlaging van de kosten voor het ophalen, afvoeren en verwerken van bedrijfsafval.

Op de markt van bedrijfsafval heerst een concurrentieslag tussen gemeente Ameland en een bedrijf dat gespecialiseerd is in afval en dat met een concurrerende prijs kan werken. De gemeente rekent meer omdat ze niet alleen afval ophaalt maar ook zorgt voor een schoon strand en schone dorpskernen. Het gespecialiseerde bedrijf, NNRD uit Drachten  in samenwerking met Nagtegaal uit Ballum, maakt daar geen kosten voor en kan dus scherper rekenen.

Om het afval zo efficiënt mogelijk weg te werken en het eiland zo schoon mogelijk te houden is solidariteit binnen de Amelander gemeenschap essentieel, maar de gemeente is te laat om dat tussen de oren van de ondernemers en Amelanders te krijgen. De concurrentie heeft zich al ingewerkt.

Niet heel Ameland stemde op de poll: 43 mensen brachten in een week tijd hun stem uit. Van die groep stemde 60% voor de eigen portemonnee en 39% vindt het logisch dat het meebetaalt aan een schoon strand.

>>> bekijk hier de poll over solidariteit of portemonnee

>>> je kunt ook voor je eigen portemonnee kiezen door spullen die je toch niet meer gebruikt te koop te zetten op Koopplein Ameland >>> zie de advertentie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *