Raadslid Hemminga neemt afscheid

BALLUM – Na bijna tien jaar gemeentepolitiek nam PvdA raadslid Tineke Hemminga maandagavond afscheid van de Amelander raad.

Hemminga heeft een drukke baan als senior beleidsmedewerker van het stafbureau van de PvdA-Statenfractie, een baan in Leeuwarden die zich slecht laat combineren met wonen en vergaderen op het eiland. Ze diende zelf haar ontslag in.

Hemminga was de eerste vrouwelijke wethouder van Ameland. Dat werd ze meteen na haar aantreden in 2002. Na de verkiezingen van 2006 moest ze dat ambt inleveren en werd ze raadslid. Door burgemeester en collega-raadsleden werd de PvdA-vrouw geroemd om haar werkdrift,  inhoudelijke en scherpe discussies en sociale bevlogenheid. Actief, betrokken en aanwezig, ìn voor een grap en altijd open voor dialoog. Als wethouder stuurde ze altijd veel informatie naar de raadsleden en dat is gewaardeerd, blijkt uit alle vriendelijke woorden.

Tineke Hemminga kwam in 1997 naar Ameland als onderneemster. Samen met haar man runde ze de strandtent op het Ballumer badstrand tot ze geroepen werd door de Amelander PvdA afdeling. In haar afscheidswoord zei ze genoten te hebben van de portefeuille die ze als wethouder onder haar hoede had. Sociale zaken, onderwijs, cultuur en sport: het was spekkie naar haar bekkie. Ze prees de samenwerking met Piet IJnsen van Algemeen Belang Ameland, met wie ze van 2002 tot 2006 in het college zat.

Hemminga woont nu onder de rook van Leeuwarden, op geringe afstand van haar werk.

Irma Marinus is haar opvolgster. Na het afscheid van Hemminga werd Marinus in dezelfde raadsvergadering als raadslid beëdigd. Samen met Tonnie Overdiep zal zij de PvdA-fractie in de Amelander gemeenteraad vormen.

>>> tik Hemminga in bij ZOEKEN om meer over Tineke te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *