Column - Anoniem

Geplaatst op: 04 februari 2009 - Categorie: Alles & Algemeen

Opbouwende kritiek, daar hebben we wat aan. Maar wat als de criticus een anonieme scribent is die weliswaar zegt dat hij (voor het gemak neem ik even aan dat de bewuste schrijver van het mannelijke geslacht is, een kerel is het in ieder geval niet) opbouwende kritiek levert maar gemakzuchtig overslaat wat opbouwende kritiek is.
Eén klik in Google en je weet het exact: “Constructieve kritiek (ook wel "positieve" of "opbouwende" kritiek genoemd) is het gegrond en beargumenteerd geven van een mening over het werk van anderen, met als doel het helpen van die ander in het verbeteren van zijn werk. Een bijkomend effect is over het algemeen dat er een positieve omgeving wordt gecreëerd door de positieve grondhouding van de criticus.”

Teleurstellend is het ontbreken van de positieve grondhouding van de criticus die gisteren een anonieme mail stuurde. Iemand die zich verschuilt achter een technisch foefje waardoor hij onbekend berichten kan versturen. Ik schat in dat het iemand is die een kritische noot mailt over iets wat hij het liefst zelf hadden willen doen maar niet durfde of het domweg niet kan.

Verlaag jezelf niet zo, anoniempje. Trek de stoute schoenen aan en neem eens een risico.
Je kijkt elke dag op deze website, schrijf je. Laat je kennen, dan zal ik je voeden met kritiek. Opbouwende, natuurlijk.

JFdJ

Relevante dossiers: Column van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?