Thijs Visser met nieuw boek ‘Op Drift’

TILLIGTE – Thijs Visser, zoon van de Thijs Visser die Onder het Torenlicht schreef, heeft al een aantal boeken op zijn naam staan die op Ameland spelen. Op 24 april 2018 verschijnt zijn nieuwste thriller 'Op Drift' met ook weer Ameland als decor.

In 2010 maakte hij zijn schrijversdebuut met de thriller 'Terug naar de toren'. Het boek, dat zich afspeelt in Hollum, was op Ameland in dat jaar een absolute bestseller. Nog steeds is er volop belangstelling en inmiddels is de vijfde druk verschenen. Door de vele enthousiaste reacties en de talloze vragen over een opvolger van dit boek heeft Visser het thema verder uitgewerkt in een trilogie. In 2013 is het tweede deel 'De toren als getuig' verschenen en in 2015 het derde 'Als het torenlicht dooft'.

Het verhaal speelt zich af in Hollum op Ameland. Daar hebben Nico en Brechtje de Bed & Breakfast ‘De Groenlandse Sloep’ van Nico’s ouders overgenomen. Kunstschilder Nico is begonnen aan wat hij zijn ultieme meesterwerk noemt, terwijl Brechtje zich voornamelijk bezighoudt met de B&B. Als Bram, de enige broer van Brechtje, haar een brief vanuit de gevangenis stuurt, komt haar relatie met Nico onder steeds grotere druk te staan. Harmen, Amelander in hart en nieren en goede vriend van Nico en Brechtje, probeert een verzoenende rol te spelen. In zijn vrije tijd verzorgt Harmen wadexcursies, is een verwoed strandjutter, visser, jager en een begenadigd verhalenverteller.

Tijdens een ruzie met haar ouders praat Brechtje haar mond voorbij over een geheim dat Bram met zich meedraagt. Ze wordt verliefd op een medevrijwilliger van het maritiem museum. Zijn broer is opstapper op de reddingboot die in een storm in de problemen is geraakt. Ondertussen raakt Bram opnieuw op het criminele pad. De ontwikkelingen komen in een stroomversnelling, de verhouding tussen Nico en Brechtje wordt met de dag hopelozer.

De spannende ontknoping zorgt ervoor dat ‘Op Drift’ tot en met de laatste regel boeit. Het boek schetst bovendien een fraai beeld van dit prachtige Waddeneiland.

‘Op Drift’ geeft een goed beeld van het leven en de sfeer op Ameland, ook al is het verhaal fictie. Visser luisterde vaak en lang naar de vele anekdotes die Amelander waddengids Harmen Wijnberg hem voorschotelde. Zijn rijke ervaring als gids, strandjutter, visser en zo meer is heel herkenbaar in het verhaal verwerkt.

Het 400 pagina’s dikke boek is vanaf 24 april te koop € 19,90 in alle boekwinkels op Ameland en te bestellen via website www.arendsnest.org.

Thijs Visser

Thijs Visser (1950) is geboren en getogen in Apeldoorn en sinds 2016 woonachtig in Tilligte (Twente). Als communicatieadviseur heeft hij geleerd om heldere taal te gebruiken. Dat maakt zijn werk herkenbaar en toegankelijk. Zijn schrijverstalent heeft hij van zijn vader (Thijs Visser, 1910-1975), die in 1946 de roman ‘Onder het torenlicht’ schreef. Hun boeken spelen zich af op Ameland, het Waddeneiland waar zijn vader is geboren en Thijs als kind veel vakanties doorbracht.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *