SamenLoop voor Hoop Jutterslantaarns

HOLLUM – Een gedreven en enthousiaste club Amelanders organiseert op 7 en 8 juli 2018 een SamenLoop voor Hoop Ameland, een estafettewandeltocht met als doel geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Op de website van Samenloop voor Hoop kan een actiepagina aangemaakt worden voor iedereen die met een activiteit bij wil dragen aan de Samenloop. Persbureau Ameland maakte zo'n actiepagina aan.

Jutterslantaarntjes

De actie is ingegeven door twee feiten: ten eerste het goede doel, geld voor kankeronderzoek. Ten tweede een alternatief bieden voor ballonoplatingen die nog steeds bij feestelijkheden en herdenkingen plaatsvinden. Ballonoplatingen kunnen niet meer vanwege de plastic soep waar de restjes in belanden. Op het strand van Ameland zijn daar dagelijks de bewijzen van te vinden. Ten derde is strandwandelen een gezonde bezigheid en knutselen ontspannend.

Euro

Een alternatief voor de ballonnen vormen de Jutterslantaarns, gemaakt van 100% juttersgoed. Persbureau geeft voor elke 100% Jutterslantaarn een euro aan SamenLoop voor Hoop Ameland die op 7 en 8 juli 2018 bij Sier aan Zee wordt gelopen. Maak ook een lantaarntje, breng hem bij O.P. Lapstraat 7 in Hollum. PA doneert een euro. Tijdens de SamenLoop voor Hoop gaan alle lantaarntjes branden als een groot boeket Jutterslantaarns. 

De eerste lantaarns zijn gemaakt en daarmee is de eerste 10 euro binnen. De foto's van de lantaantjes worden gepubliceerd op een speciale pagina op Waddenpost en gedeeld via social media.

Meedoen?

  • Ga naar het strand en jut een stok, touw of draad en een fles of emmertje, iets waar een lichtje in kan staan.
  • Neem eventueel dingetjes mee die als versiering kunnen dienen.
  • Maak zonder lijm, spijkers en plakband een 100% Jutterslantaarn.
  • Breng hem bij O.P. Lapstraat 7 in Hollum op Ameland.
  • PA verzamelt de lantaarns en bewaart ze tot 7 en 8 juli 2018. Dan wordt er een boeket van Jutterslantaarntjes gemaakt die in de nacht een lichtje krijgen. Voor elke 100% Jutterslantaarn doneert PA een euro.

bekijk hier meer acties die voor SamenLoop voor Hoop worden georganiseerd

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *