B&W Ameland pal voor democratische vrijheid raadsleden 

BALLUM – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland staat pal voor de democratische vrijheid van de raadsleden. Dat schrijft de gemeente in een verklaring naar aanleiding van de melding van twee raadsleden betreffende druk die door derden zou zijn uitgeoefend vanwege hun stemgedrag in de kwestie Wellness bij Nes. 

"In reactie op de melding van twee leden van de gemeenteraad dat zij geïntimideerd zouden zijn via hun werkgevers in de kwestie van het beoogde wellnesscentrum in Nes wil het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland het volgende kwijt: 

Het college heeft kennisgenomen van de meldingen en benadrukt uiterst zorgvuldig om te gaan met de belangen van alle betrokken personen en partijen. Vooralsnog hebben de betreffende raadsleden geen aangifte gedaan van bedreiging of intimidatie. 

De vrijheid van raadsleden om hun standpunt te bepalen en hun stem uit te brengen in het democratisch proces is in de wet verankerd. Dit mag geen moment in het geding zijn. Iedere vorm van intimidatie van raadsleden wijst het college af."

Piet IJnsen doet in zijn functie als loco-burgemeester nader onderzoek om een antwoord te krijgen of er daadwerkelijk druk is uitgeoefend op de raadsleden. Over de uitkomsten van het onderzoek zal hij geen mededelingen doen. "Dat is ambtsgeheim," zegt hij. IJnsen draagt het onderzoek over aan de burgemeester zodra die van vakantie terug is.

Dossier Aqua Plaza

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *